Ga naar content
Niet goed? Geld terug10 Jaar garantieGratis bezorging

Wat is een Murphy-Bed? Waar komt de term vandaan?


Eind 1890 werd de in San Fransisco wonende William L. Murphy verliefd op een jonge operazangeres. Hij wilde dolgraag zijn tijd doorbrengen met zijn nieuwe geliefde en was opzoek naar een eigen woning.

Na lang zoeken, kocht Murphy een appartement midden in de stad. Er was alleen één probleem: het appartement had maar één kamer en dat maakte zijn bed het middelpunt van zijn nieuwe maar bescheiden woning. In de 19e eeuw gold de morele code: jonge ongehuwde vrouwen mochten niet alleen zijn met een man in een kamer waar ook een bed aanwezig was.

Murphy’s uitdaging was dus om zijn bed op magische wijze snel te laten verdwijnen als dat nodig was. In 1900 kwam zijn eureka moment: het Murphy Bed. Tegenwoordig ook wel bekend als muurbed, bedkast of opklapbed.

Tegenwoordig zijn opklapbedden weer helemaal terug in de mode, maar om een andere reden dan die Murphy ooit had kunnen bedenken. Met woningprijzen die door het dak schieten maar nog steeds de behoefte om in de stad te wonen zijn mensen vaker op zoek naar ‘slimme meubels’.

Bij ModernDreams geloven we dat elke vierkante meter woonruimte telt! Onze opklapbedden zijn draagbaar en kunnen gemakkelijk worden verplaatst naar een andere kamer of een ander huis. Ook kunnen ze worden aangevuld met zijkasten, verlichting of bijvoorbeeld een bank. De bedden zijn ideaal voor kleine ruimtes en perfect voor iedereen die meer ruimte en/of overzicht wil.